Boek over Dorpskerk Ellecom

Boek voorkantOp 15 oktober 2015 is het boek gepresenteerd
‘De Nicolaas- of Dorpskerk van Ellecom’, een uitgave van de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom.

Het boek beschrijft 1100 jaar kerkgeschiedenis in:
1. De vroegste sporen van Ellecom
2. De bouwgeschiedenis van de kerk
3. De ontwikkeling van de kerkelijke gemeente
4. Interieur en inventaris
5. Bezittingen van de kerk
6. Het recente verleden en de toekomst van de kerk

Het boek is rijk geïllustreerd, ingebonden in kleur en telt 164 bladzijden met een aantal bijlagen.

Formaat: Circa 210 x 280 mm
ISBN/EAN: 978-90-9029020-1
Prijs: €22,50

Naar aanleiding van de presentatie op 15 oktober 2015 zijn in de media de volgende artikelen verschenen (die u kunt bekijken door op de link te klikken):
 in De Gelderlander van 14 oktober 2015;
 in Regiobode van 21 oktober 2015;
 in het Reformatorisch Dagblad van 12 november 2015;
 in Ambt & Heerlijkheid van december 2015.

Het boek is verkrijgbaar:
via deze website door hieronder uw gegevens in te vullen en op de knop ‘Verzenden’ te klikken;
bij evenementen van de Stichting;
 bij boekhandels in Velp, Rheden, Doesburg, Dieren;
 bij bakkerij Samberg in Ellecom.

Het boek wordt gratis thuisbezorgd in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Bij toezending per post moet u rekening houden met extra verzendkosten van €4,75. Het boek wordt toegezonden zodra uw betaling is ontvangen.

Betalen

Indien u via de website bestelt kunt u het verschuldigde bedrag voldoen door:
overboeking op rekening NL43 INGB 0000 1923 73 ten name van de penningmeester van de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom, onder vermelding van ‘boek Dorpskerk Ellecom’;
à contant bij evenementen van de Stichting.

Uw gegevens

Bestelformulier
Vul uw voorletters en achternaam in.
Vul uw e-mailadres in. U ontvangt een bevestiging van uw bestelling.
Vul uw straat en huisnummer in.
Vul uw postcode en woonplaats in.
Vul het gewenste aantal boeken in.
Geef aan hoe u wilt betalen.
Geef aan of het boek moet worden toegestuurd.
Bezig met versturen

De aan St. Nicolaas gewijde dorpskerk van Ellecom kent een lange geschiedenis. Het is een van de oudste kerken van de oostelijke Veluwezoom, gesticht omstreeks 900, mogelijk door leden van de Zutphense grafelijke familie. De relatie van dit eenvoudige kerkje met de machtige bewoners van het nabijgelegen huis Middachten vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw heeft sporen in de historie nagelaten. Nog altijd zijn tastbare bewijzen van de invloed van Middachten in het interieur van de kerk zichtbaar.

De bouwgeschiedenis en de inrichting van de Dorpskerk komen uitgebreid aan de orde. Net als de ontwikkeling van de Ellecomse kerkgemeenschap gedurende bijna 1100 jaar. Het verhaal wordt verteld van de eerste pastoors en vicarissen, de overgang naar het protestantisme omstreeks 1600 (met een voormalige pastoor als predikant) en de spanningen in de negentiende eeuw, culminerend in een langdurig geschil met Middachten over de zelfstandigheid van de Hervormde Gemeente Ellecom. Het boek wordt afgesloten met een beschouwing over de toekomst van de kerk en de kerkgemeenschap in Ellecom. Een toekomst die niet alleen dit idyllische dorp aangaat, maar een breder maatschappelijk fenomeen betreft.

Dit boek is zeer lezenswaardig voor geïnteresseerden in Gelderse kerken, inwoners van Ellecom en omstreken en bezoekers van de Nicolaas- of Dorpskerk.
Met de aanschaf van dit boek draagt u bij aan de instandhouding van de Dorpskerk.