Voorjaarsconcert Canzonet

januari 2, 2017 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Op zondagmiddag 7 mei 2017 treedt Canzonet op in de Dorpskerk van Ellecom.

Canzonet is een gemengd kamerkoor van ongeveer 20 leden uit Dieren en omliggende plaatsen zoals Brummen, Doesburg, Zutphen en staat onder leiding van Dineke de Roo. Zij zingen een breed repertoire uit verschillende stijlperioden, van renaissance tot heden en in verschillende talen. Het concert vanmiddag staat in het teken van het ‘voorjaar’.

Canzonet wordt begeleid door twee enthousiaste vioolspelers, Cornelie Wannee en Pete Brennan. Zij begeleiden het koor met vrolijke klanken en verzorgen het intermezzo met Schotse en Ierse muziek.

Aanvang 15.30 uur, de kerk is open vanaf 15.00 uur.

Entree €7,50 per persoon. Na afloop is er gelegenheid na te praten.

Dirigent Dineke de Roo (1955) studeerde na haar meerjarige dirigentenopleiding koordirectie bij Joop Schets aan de Hogeschool I.D.E. Ze studeerde ook bij Rob Vermeulen aan de HKU in Utrecht en nam deel aan de Kurt Thomascursus voor internationale koordirigenten. De Roo volgde stages en masterclasses bij Roderich Kreile van het Kreuzchor in Dresden en bij Ludo Claessen.

Tijdens een bezoek aan Moskou in 2002 maakte zij kennis met de uitvoeringspraktijk van Byzantijnse koormuziek en Russische volksmuziek, uitgevoerd door Russische koren. Met deze muziek begeleidde ze verschillende projectkoren waaronder Cappella Tajna.

De Roo dirigeert sinds september 2009 het Kleine Holte Koor uit Doetinchem, waarmee zij in 2011 de Misa Criolla van Ariel Ramirez uitvoerde en in 2014 het project Noorderlicht. Vanaf september 2015 geeft De Roo tevens leiding aan Kamerkoor Canzonet uit Dieren.

Behalve deze twee koren heeft De Roo het Klein Mannenkoor Cantores Versicolores en het Overdagkoor uit Doetinchem onder haar hoede en is zij – sinds 2014 – dirigent en medeoprichter van het projectkamerkoor Corona. De Roo geeft cursussen en workshops voor koorscholing.

Voor meer informatie over Canzonet : www.canzonet.nl