Concert Dordt College Choir

februari 1, 2015 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Op woensdagavond 20 mei treedt het koor The Dordt College Choir op in de Dorpskerk van Ellecom.

Dordt College Choir

De muziekafdeling van het Dordt College, gevestigd in Sioux Center, Iowa, USA, wil jonge musici opleiden voor muziek en koorzang in Christelijke kerken. Het Dordt College telt 1.400 studenten, van wie er 300 lid zijn van muziekensembles. Afgestudeerden van Dordt College hebben zich onderscheiden als de beste op conservatoria en universiteiten en als succesvolle docenten voor kerkelijke muziek en zang. Het College Choir telt bijna 60 leden en staat onder leiding van Dr. Benjamin Kornelis.

Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur; de kerk is open vanaf 19.00 uur. Het koor zal welkom worden geheten door mevrouw P. van Wingerden-Boers, burgemeester van Rheden. Na afloop wordt een vrije gift gevraagd voor dit koor.

Dat er in Amerika een Universiteit is die genoemd is naar Dordrecht, is in Nederland nauwelijks bekend. ‘Dordt College’ werd in 1957 opgericht te Sioux Center in de staat Iowa. De naam Dordt is gekozen als verwijzing naar de beroemde Dordtse Synode (1618-1619).

In het reisprogramma van 12-24 mei wordt een bezoek gebracht aan onder meer Amsterdam, Delft, Haarlem, Dordrecht (Grote kerk), Franeker, Zwolle, Apeldoorn, Kampen, Middelburg, Brugge en “last but not least” ook Ellecom. Zij worden op 20 mei ontvangen in De Steeg en treden ’s avonds op in Ellecom. Het is bijzonder dat door bemiddeling van een van de leden van de kerkgemeenschap dit koor een bezoek aan Ellecom in haar reisprogramma heeft opgenomen. Diverse gastgezinnen in beide dorpen verlenen onderdak aan de bijna 60 leden van dit koor.

DC Choir

Recent repertoire van het koor omvat:

• Prelude, Gjeilo
  • Jauchzet dem Herren, Schütz