Concert en wijnproeverij

oktober 8, 2016 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Op zaterdag 12 november 2016 treden Mónica Coronado & Manito op in de Dorpskerk van Ellecom poster-wijnproeverij

Mónica zingt Spaanse liederen in flamenco stijl, bijgestaan door gitarist Manito. Daarnaast zal Eva María van vinos Y más een proeverij van Spaanse wijnen verzorgen.
Het evenement begint om 17.00 uur en het gehele programma duurt tot ongeveer 19.00 uur. Entree: €7,50.

Inhoud programma:
– Om 17.00 uur opening door de voorzitter;
– Ongeveer 25 minuten muziek door Mónica & Manito;
– Presentatie door Eva María over haar Spaanse wijnen (Rioja)
– Ongeveer 10 minuten muziek door Mónica & Manito
– Wijnproeverij in het koor
– Na verloop van tijd wordt tijdens de wijnproeverij het muziekprogramma afgerond en kan de wijnproeverij langzaam aflopen.
– Om 19.00 uur sluiting door de voorzitter.

Dit bijzondere evenement wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom. Voor meer informatie zie www.stbehouddorpskerk.nl.

monica-coronadoMónica Coronado (Barcelona 1975) is een zangeres/performer/docente die haar lichaam en stem gebruikt om zich uit te drukken. Daarnaast componeert zij eigen muziek en bespeelt zij verschillende instrumenten zoals piano, gitaar en percussie-instrumenten. Eerst studeerde ze voor onderwijzeres aan de Universiteit in Barcelona, waar ze haar diploma behaalde in 1999. Vervolgens studeerde ze muziek (zang, jazz en pop) aan het ARTEZ Conservatorium Arnhem. In 2007 behaalde ze haar diploma. Ze heeft opgetreden tijdens festivals (Ghironda in Italië ’10, Interzone’08 in Servië, BuskerBus ‘07 in Polen, Barnasants ’02 in Barcelona), theaterproducties, in cafés en restaurants en op jam sessies in Europa, de Verenigde Staten en India. Gepassioneerd richt ze zich op verschillende muziekstijlen: van Jazz tot Experimenteel en van Pop tot Latijns-Amerikaans. Haar kennis van dans, theater en andere bewegingstechnieken zijn eveneens zeer divers: Yoga, Feldenkrais, Butoh, Pilates, Taichi. Ze studeerde Vocal Dance & Voice Movement Integration met Patricia Bardi in Amsterdam (www.patriciabardi.com). Tijdens haar werk onderzoekt en ontwikkelt ze voortdurend de relatie tussen het gebruik van de stem en het lichaam (beweging). In haar dagelijkse werk komt dit erop neer dat ze haar stem laat bewegen en haar bewegingen laat zingen, hetgeen een bijzondere expressie geeft aan haar werk. Op dit moment woont Mónica in Nederland. Hier werkt zij aan projecten die in de hele wereld aan het publiek worden getoond. Mónica geeft zangles op De Lindenberg (Nijmegen) en privé.

Mónica Coronado wordt bijgestaan door gipsyflamenco gitarist Manito. De luisteraar wordt getrakteerd op een verfijnde selectie van mediterrane liederen. Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt. Hij weet met zijn temperamentvolle spel haar stem naar een hoger plan te tillen. Een liveoptreden van dit tweetal is altijd puur en vol emotie. Het publiek waant zich even ergens in Spanje. Voor meer informatie zie: www.monicacoronado.com.

vinos-y-mas

Vinos Y más is een wijnhandel die zich richt op ambachtelijke wijnen van kleine bodega’s.  Dat betekent dat de druiven met de hand worden geoogst. Alleen de beste druiven worden geselecteerd. Het mooiste resultaat vindt u in de bijzondere wijnen van vinos Y más, die Eva María met trots en graag bij u thuis brengt. Vinos Y más is een open bedrijf dat graag samenwerkt met andere ondernemers en met iedereen die open staat voor nieuwe dingen. Vinos Y más bestaat nu drie jaar en het bedrijf breidt zich steeds uit. Behalve wijnen hebben zij in hun assortiment ook biologisch geteelde olijfolie. Als geboren en getogen Riojaanse, stammend uit een grote Spaanse familie, heeft Eva María gemakkelijk toegang tot Rioja’s beste bodega’s. Wilt u iets bijzonders, iets exclusiefs uit de Rioja wijnwereld, dan moet u bij vinos Y más zijn. Voor meer informatie zie: www.vinos-y-mas.nl.