Concert Ensemble Serenata

mei 25, 2015 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Op zondagmiddag 13 september treedt Ensemble Serenata op in de Dorpskerk van Ellecom.

Het Ensemble bestaat uit Jos Dingelhoff (fluit), Anna Wiersum (viool/altviool), Mirjam Mudde (cello) en Ingrid de Vries-van Ingen (piano). Zij spelen een Frans programma met werken van o.m. Devienne, Roussel, Ibert en Gaubert.

Aanvang 15.30 uur. Entree €7,50 per persoon.

DK foto Serenata

Jos Dingelhoff studeerde fluit bij Magdalena Kuhn en Pieter Odé en volgde cursussen bij Maxence Larrieu en James Galway. Haar eerste muzikale reis begon in het harmonieorkest van haar vader. Zij heeft les gegeven op het Domein in Arnhem (nu Kunstbedrijf) en speelde vele jaren in ensemble ‘de ereprijs’; een internationaal opererend ensemble dat zich toelegt op het uitvoeren van “verse noten” van- met name- jonge componisten. Nu is ze actief als fluitiste in kleinere bezettingen zoals Duo Aeolus en Serenata.

Anna Wiersum (geb. Groningen) groeide op in Velp. Zij begon aan de muziekschool met vioollessen en kreeg later lessen van Radboud Oomens. Daarna werd ze toegelaten op de vooropleiding van Het Arnhems conservatorium bij Bart Bleumers en later op het Sweelinckconservatorium bij Herman Krebbers. Inmiddels speelt zij sinds 1991 bij de eerste violen van Het Gelders Orkest. Daarnaast probeert zij nog wat tijd vrij te maken voor het spelen van kamermuziek en ook haar leerlingen te laten samenspelen. ‘Ensemble Serenata’ is ontstaan uit ‘Duo Serenata’ waarin Anna een vast duo vormt met Ingrid de Vries. Dit ensemble kan in verschillende samenstellingen optreden, deze keer als Frans kwartet.

Mirjam Mudde begon op haar 10e met cello. Toen ze 17 jaar was startte zij haar studie aan de vooropleiding van het Conservatorium in Zwolle en studeerde  hoofdvak cello bij Jeroen Reuling en kamermuziek en methodiek bij Maria Hol. Intussen brachten zomercursussen en masterclasses haar onder meer in Duitsland, Frankrijk, Italië, Ierland en Zwitserland. Na haar studie in Zwolle studeerde Mirjam een jaar in Jeruzalem aan de Rubin Academy bij de cellist Shmuel Magen. Al sinds haar studie is Mirjam cellodocent , sinds 2008 als zelfstandige met een praktijk in Zutphen, Dieren en Elst. Momenteel bereidt ze een educatief programma voor als onderdeel van het Internationaal Cello Festival Zutphen dat in augustus 2015 weer plaatsvindt. Als celliste is ze o.m. actief in ensembles zoals Pariser Quartett en Serenata.

Ingrid de Vries-van Ingen – gestimuleerd door haar vader en musicus Johan van Ingen – begon op 12-jarige leeftijd aan haar pianostudie. In 1991 studeerde Ingrid af als klassiek pianiste aan het Conservatorium in Arnhem. Daarna ging ze direct aan de slag als pianodocente, maar al snel begon ze zich ook toe te leggen op het begeleiden van koren, waaronder het Dierens Mannenkoor. Sinds 1995 treedt Ingrid regelmatig op als begeleidster. Zo heeft zij een vast duo met Anna Wiersum (viool) onder de naam ‘ Duo Serenata’.  Voor TV Gelderland verzorgde zij de achtergrondmuziek van het programma ‘Schatgraven’. Daarnaast werkte Ingrid als freelancer onder meer mee aan Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms i.s.m. pianist Ernst B. Ernst, muziektheaterprojecten van De Prateur en speelt zij in het ensemble Ladies Clarke en vanmiddag met Ensemble Serenata.