Concert Klezmore 16 februari

februari 6, 2014 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Klezmore concert programma “L’ Chaim” op zondag 16 februari in Ellecom

Op zondagmiddag 16 februari verzorgt het bekende Klezmore een concert in de Dorpskerk van Ellecom met als titel L’ Chaim (“óp het leven”). Klezmore , ontstaan in 2006, maakt behalve swingende traditionele en eigentijdse klezmer, méér: zigeunermuziek en muziek van andere Oost-Europese volken behoren tot het vaste repertoire. In 2011 heeft zangeres Carina zich bij de band gevoegd. Wat de band bindt is het plezier in het samen muziek maken.

De aanvang is om 15.30 uur. De kerk is daarvoor vanaf 15.15 uur geopend. De uitvoering is voor iedereen toegankelijk. Bij binnenkomst wordt van de bezoekers een bijdrage van minimaal € 5,00 gevraagd. Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje.

Klezmerorkest Klezmore maakt swingende, traditionele en eigentijdse klezmer, zigeuner- en balkanmuziek. Het is muziek, die soms buitengewoon vrolijk en dan weer diep melancholisch kan klinken en waar het orkest een eigen draai aan geeft met verrassende ritmische variaties en jazzy improvisaties. De band bestaat naast zangeres Carina Majkowski uit Ben Immens, klarinet, Thomas Ruffmann, viool, Karin Peters, accordeon en Nikolaj Frank Jensen, contrabas en percussie.

Klezmore