Concert Sonsbeektrio

november 15, 2013 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Op zondagmiddag 17 november verzorgt het Sonsbeektrio in de Dorpskerk van Ellecom een concert.
Het Trio bestaat uit Dick van der Stoep (piano), Corien Hoepman (klarinet) en Marjolein Berkvens (zang).
Zij spelen werken van Schumann, Grieg en Hindemith.

De aanvang is 15.30 uur. De kerk is daarvoor vanaf 15.15 uur geopend. De uitvoering is voor iedereen toegankelijk.
Bij binnenkomst wordt van de bezoekers een bijdrage van minimaal € 5,00 gevraagd.
Uw waardering voor het concert kunt u laten blijken door een extra bijdrage.
Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje.

Dick van der Stoep ging na zijn pianostudie aan het conservatorium in Arnhem een jaar bij de Hongaarse pianist Andor Foldes studeren.
Na het behalen van de Prix d’excellence gaf hij aanvankelijk veel concerten en maakte verscheidene radio-opnamen.
Naast de werkzaamheden op het klassieke vlak, heeft Dick ook in het lichtere genre zijn sporen verdiend.
Hij was pianist in vier Bannink/Schmidt musicals en was meer dan tien jaar de vaste begeleider van acteur/zanger Joost Prinsen.
Hij werkte met regelmaat voor het tv-programma Klokhuis en was ook een paar keer vervanger van de hoofdgeitenbreier Harry Bannink in ‘De film van Ome Willem’.

Corien Hoepman studeerde bij Reinier Hogerheijde aan de conservatoria te Groningen en Arnhem.
In 2002 behaalde zij haar diploma voor de 2e fase opleiding. Zij volgde o.a.masterclasses bij Karl-Heinz Steffens en Antony Pay.
Ook nam zij deel aan de Internationale Sommerakademie te Salzburg, waar zij uitgenodigd werd, als één van de talentvolle deelnemers aan de akademie, te spelen in Schloss Mirabell. Corien speelt momenteel in diverse kamermuziekensembles, en heeft daarnaast een eigen lespraktijk: de Gelderse Klarinetstudio.

Marjolein Berkvens is voornamelijk werkzaam als zangdocente in Arnhem en omstreken, maar vindt het heerlijk om daarnaast ook zelf uit te voeren.
Haar voorkeur gaat uit naar de liedkunst en barokmuziek. Wat liederen betreft gaat ze graag op zoek naar wat onbekender, maar toegankelijk, repertoire.
Ze studeerde zang bij Lida Dekkers en behaalde in 1997 het staatsexamen solozang.