Concert Velps Kleinkoor

november 2, 2018 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Op zondagmiddag 25 november 2018 treedt het Velps Kleinkoor op in de Dorpskerk van Ellecom.

Een groepje gelijkgestemde zangers rondom Jan van Zoelen vormde de opmaat tot het Velps Kleinkoor. Wat in 1974 startte als oefenkoor voor zijn opleiding tot professioneel koordirigent, is inmiddels vele jaren en vele variaties later uitgegroeid tot een kamerkoor, met de gemeente Rheden als uitvalsbasis. In 2014 bestond het koor dus al 40 jaar! Onder de vakkundige leiding van Joke Brandsma als artistiek leidster, ontwikkelde het koor zich steeds verder. Aan de hand van het in te studeren repertoire wordt er gewerkt aan koor- en stemvorming. Dit is een continu proces. Sinds februari 2017 is de dirigent Natalie Goossens.

Het programma van vanmiddag is een vaart langs de kusten van de Middellandse zee: een Mediterraan Concert o.l.v. Natalie Goossens met medewerking van John Verstegen op gitaar.

Aanvang 15.30 uur. Kerk open 15.00 uur. Entree €7,50 per persoon. Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje.

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom. De opbrengst is bestemd voor de instandhouding van de Dorpskerk.

Natalie Goossens (koordirigent, componist en muziekdocent) woonde tot 31 december 2009 in het centrum van Brussel, waar zij werkte als educatief medewerkster in de Hoofdstedelijke Openbare bibliotheek. Naast haar werk in de bibliotheek was ze dirigent van enkele koren (dameskoor Cantoremus, vocaal ensemble Gaudeamus), zangeres bij een kamerkoor voor hedendaagse muziek (Aquarius) en student compositie in Antwerpen.
In de voorbije jaren behaalde zij Meesterdiploma’s in Muziektheorie (1999), Muziekschriftuur (1999) en klarinet (2001), een getuigschrift aan de bibliotheekschool (2007) en een Master in de compositie (2009). In 2012 kwam er nog een Bachelor Directie Koor bij.
Na 2 jaar in Zeist gewoond te hebben, woont Natalie sinds eind 2011 met haar gezin in Duiven. Als koordirigent leidt ze repetities en optredens bij nog twee koren: kamerkoor Avoce in Winterswijk en het algemeen gemengd koor Moor Sound in Veenendaal. Naast haar werk als dirigent bewerkt Natalie koormuziek en componeert ze nieuwe koorwerken.

De passie van John Verstegen voor de gitaarmuziek begon in zijn tienerjaren en hij heeft inmiddels al tientallen jaren ervaring met dit instrument. Op 20-jarige leeftijd gaf hij al gitaarles.
Na vele bands en soloprojecten besloot hij zijn passie en het muzikale plezier ook verder te delen met anderen en ging hij ook lesgeven aan muziekscholen: de Muziekkelder Druten, Schotten Muziekopleidingen in Herveld en Elst, Popschool de Jacobiberg in Arnhem, Kunstbedrijf “Het Domein” in Arnhem. Op dit moment werkt John alleen nog via zijn privépraktijk in Arnhem.
John heeft les gehad in diverse muziekstijlen van diverse specialisten.
Gitaar-, bas- en muzieklessen volgens de vrije methode zijn lessen waarin de muziek een reis is. Deze reis kan vanaf iedere locatie gestart worden en voert de leerling door een continue wisselend landschap van klanken en ritmes waarin de beleving, de groei en het speelplezier centraal staan.