José van Waveren

oktober 20, 2015 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Op zondagmiddag 22 november treedt zangeres José van Waveren op in de Dorpskerk van Ellecom.

Jose+Jean-Baptiste  Onder de titel ‘Van A(znavour) tot Z(azz)’ brengt José van Waveren een programma van Franse chansons, op de piano begeleid door Jean-Baptiste Milon.

Aanvang 15.30 uur. Kerk open 15.00 uur. Entree €7,50 per persoon.
Na afloop is er gelegenheid na te praten. Tevens is het boek ‘De Nicolaas- of Dorpskerk van Ellecom’ verkrijgbaar dat op 15 oktober jl. is verschenen. Wellicht zoekt u nog een passend Sinterklaas- of Kerstcadeau!

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom. De opbrengst is bestemd voor de instandhouding van de Dorpskerk.

JosevanWaveren   Vanaf haar vroegste jeugd is José van Waveren met muziek in aanraking. Ze komt uit een muzikale familie, waar altijd muziek gemaakt werd en waar ze van jongsaf aan al zong, begeleid door moeder of zus. Van haar 6e-12e jaar kreeg ze klassiek pianoles, later gevolgd door solfège, harmonieleer en zanglessen.

Haar eerste kennismaking met het Franse chanson was met Adamo wiens liedjes ze al op haar 10e zong. Ze kreeg toen ook Franse les en dat was liefde op het eerste gezicht, zowel met de taal als met chansons. Op haar 16e brak dat voorgoed door toen ze Julien Clerc hoorde en zag zingen. Enkele jaren daarna kwam daar Charles Aznavour bij, maar toen ze eenmaal Brel en Barbara ontdekte was ze voorgoed verkocht. Ze ging niet naar het conservatorium al werd dat werd door kenners aangeraden, maar koos voor een studie Frans, hoewel voor de klas staan niet haar roeping bleek.

Na vele professionele omwegen koos ze uiteindelijk definitief voor haar liefde voor de muziek. Vanwege haar muzikale achtergrond schreef ze alle pianobegeleidingen van bestaande chansons en trad daarmee vele jaren op. Na enkele jaren chansons van met name Barbara, Brel, Yves Duteil, Julien Clerc, Michel Fugain, Aznavour en vele anderen te hebben gezongen, ging ze haar eigen chansons schrijven en componeren en arrangeren voor piano en cello. Deze eerste chansons bracht ze in 2009 uit op haar eerste CD “Fragile”. Dit zijn persoonlijke chansons in de klassieke traditie waarin ze vooral de kwetsbaarheid van het bestaan bezingt. Haar chansons gaan over het leven, de liefde en de dood. Ze trad hiermee overal in het land op, van kleine theaters tot kerkjes, maar ook op begrafenissen, op privéfeesten en overal waar men het Franse chanson een warm hart toedraagt.

De ontmoeting in 2014 met pianist Jean-Baptiste Milon inspireerde haar tot het maken van een nieuwe CD, ‘Mélancolie’. Ze besloot daarvoor naast Jean-Baptiste enkele jazz-muzikanten uit te nodigen om bekende en eigen chansons van een licht jazzy jasje te voorzien. Daarnaast bleef ze trouw aan de klassieke begeleidingen met o.a. dwarsfluit en cello. Deze CD die op 6 november 2015 uitkomt, bevat werk van o.a. Charles Aznavour, Jacques Brel en Julien Clerc.

JeanBaptisteMilon   Jean-Baptiste Milon heeft zijn Master degree behaald als Concertpianist aan het Conservatorium van Parijs (Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris ook bekend als Conservatoire de Paris (www.conservatoiredeparis.fr)).

José leerde hem kennen op een workshop over het Franse lied, waar hij de muzikaal leider en pianist was. De muzikale klik tussen die twee inspireerde tot het maken van deze CD. Jean-Baptiste speelt in diverse samenstellingen en is een zeer dienstbaar begeleider van allerlei zangstijlen van klassiek tot lied, van opera tot chanson!