Kerstconcert 2016

november 20, 2016 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Kerstconcert op woensdagavond 21 december 2016.

la-soranza-posterHet Zutphens Barok-ensemble “La Soranza” verzorgt op woensdagavond in de sfeervolle Dorpskerk van Ellecom een concert met kerstmuziek uit de vroege barok. Het ensemble La Soranza is opgericht door vijf musici vanuit gemeenschappelijk enthousiasme en passie voor de barokmuziek. De leden zijn: Herma Holtrigter (sopraan), Elsa de Jong-Bunk (blokfluit), Hans Groen (blokfluit), Ineke Kuiling (clavecimbel) en Frans Kouwenhoven (cello).

Aanvang 20.00 uur. Kerk open vanaf 19.45 uur.
Entree € 7,50 per persoon.

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom. De opbrengst is bestemd voor de instandhouding van de Dorpskerk.

De naam La Soranza verwijst naar een paleis uit de 14e eeuw van de familie Soranzo, aan de kade van een kanaal in Venetië. Deze waarschijnlijk zeer muzikale familie organiseerde hier regelmatig concerten. Componist Marini heeft enkele van zijn werken, volgens een oude traditie van hommage aan de vrouwelijke tak van deze familie, betiteld als “La Soranza”. In lijn met deze traditie brengt Barok-ensemble La Soranza regelmatig (delen van) haar repertoire ten gehore.

Het ensemble streeft ernaar om het repertoire authentiek uit te voeren. Zij beschikken hiervoor over (kopieën van) oude instrumenten, de bezetting is klavecimbel, cello, twee blokfluiten en zang.

Voor meer informatie zie website: www.lasoranza.nl