Kerstmarkt 2016

november 1, 2016 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Kerstmarkt Dorpskerk Ellecom zaterdag 17 december 2016

kerstmarkt-2016-logoZaterdagmiddag 17 december is de Nicolaaskerk van Ellecom omgetoverd tot knusse kerstmarkt. De deuren gaan open om 15.00 uur en tot 18.00 uur wordt er allerlei lekkers en leuks aangeboden. De Ellecomse kerstmarkttraditie is heel Engels van opzet. De helft van het dorp maakt wat lekkers, moois of laat iets horen en de andere helft van de dorpelingen komt om het te kopen of te proeven en te beluisteren. Alle opbrengsten komen ten goede aan de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom.

Wat is er te doen op de kerstmarkt

Het programma is interessant voor jong en oud. Alles dat wordt aangeboden is zelfgemaakt door creatieve dorpsbewoners. Er is kerstgroen, dat regelmatig aangevuld wordt, er is lekkers en er zijn leuke kerstattributen voor in de boom, in huis of voor buiten. Ook zijn er mooie cadeautjes gemaakt door de kinderen van de Anne Frankschool en leuke werkstukken van leerlingen van praktijkschool Het Rhedens de Tender. Muzikale Ellecommers verzorgen kleine optredens, met medewerking van Sjoerd van der Pol, de Ellecomse koren Sursum Corda, Rolling Home en Lief & Leed en de blokfluitertjes onder leiding van Tirza Piepers. Verder zijn er workshops binnen en buiten de kerk en kan men genieten van huisgemaakte soep, thee, koffie, en heerlijke warme dranken die zorgen voor een prettig verblijf in de mooie authentieke Dorpskerk.

De kerstmarktcommissie is ook druk bezig geweest en heeft veel leuke cadeaus voor de traditionele verloting verzameld. Zo zijn er veel leuke tegoedbonnen en cadeaus beschikbaar gesteld door lokale ondernemers en dorpsbewoners die iets leuks hebben aan te bieden.

Gezamenlijk dingen maken met Het Rhedens De Tender en in de Dorpskerk

Op woensdagmiddag 14 december om 14.00 uur zijn Ellecommers van alle leeftijden van harte welkom bij praktijkschool Het Rhedens De Tender aan de Harderwijkerweg 1B in Dieren. Samen met leerlingen van De Tender  kunnen verschillende dingen voor de kerstmarkt gemaakt worden in een gezamenlijke workshop. Opgeven hiervoor kan door te bellen naar het algemene nummer van Het Rhedens de Tender: 0313-422765. Bent u niet in de gelegenheid om op eigen gelegenheid te komen dan kunt u dat aangeven. Indien mogelijk wordt u opgehaald en thuisgebracht.

flyer-kerstmarkt1-2016

Klik op de afbeelding voor de flyer.

kDe Dorpskerk gaat dit jaar speciaal op donderdagavond om 18.30 uur open voor Ellecommers die samen kerstcreaties van meegebracht groen en toebehoren willen maken voor de kerstmarkt.

Op vrijdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur is de Dorpskerk open voor het inbrengen van sjaals, kettingen groen, lekkers en meer leuke dingen.

Het idee voor elkaar, door elkaar en met elkaar uit zich dit jaar ook in een vervoerservice binnen Ellecom. Zo kunnen alle dorpelingen de kerstmarkt met een bezoek vereren. Dus heeft u geen vervoer en bent u daar wel van afhankelijk, bel dan tussen 11.00 uur en 17.00 uur met Mick Stomp via: 06-23583099, dan wordt het voor u geregeld.

Meer informatie en vragen via Mick Stomp 0313-416200.

De kerstmarktcommissie,
Betty Suurenbroek