Lezing over de Dorpskerk van Ellecom

september 19, 2016 in Uncategorized door Gerard van Rijn

Lezing over de Nicolaas- of Dorpskerk van Ellecom op vrijdagavond 7 oktober in Ellecom

Naar aanleiding van de uitgave vorig jaar van het boek “De Nicolaas- of Dorpskerk van Ellecom, 1100 jaar kerkgeschiedenis” zal nu op vrijdagavond 7 oktober a.s. een lezing worden verzorgd over deze kerk. De Dorpskerk van Ellecom is een van de oudste kerken aan de Veluwezoom, gesticht omstreeks het jaar 900. De relatie met de grafelijke bewoners van kasteel Middachten, vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw, heeft vele sporen in de geschiedenis van de Dorpskerk nagelaten. Naast de verschillende fases in de bouwgeschiedenis wordt ook aandacht geschonken aan de ontwikkeling van de Ellecomse en Steegse kerkgeschiedenis en aan de kerkelijke bezittingen.

De lezing wordt verzorgd door Jan Jansen, een van de auteurs en lid van de redactie. Aan de hand van een PowerPointpresentatie met beelden uit het verleden neemt hij ons mee terug in de tijd. Na afloop, als alle vragen zijn beantwoord, is er gelegenheid om na te praten en een exemplaar van het boek met korting aan te schaffen.

De lezing begint om 20.00 uur in de Dorpskerk (De Friedhof 6 in Ellecom) en de entree bedraagt € 2,50.

De lezing wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom. Voor meer informatie zie www.stbehouddorpskerk.nl.