OMD 2017 en Expositie Job Hondius

september 4, 2017 in Activiteiten, Nieuws, Open monumentendag door Gerard van Rijn

In het kader van de Open Monumentendagen 2017 is op zaterdag 9 september van 11.00 – 17.00 uur en op zondag 10 september van 12.00 – 17.00 uur de Dorpskerk van Ellecom geopend en gratis toegankelijk voor het publiek. Belangstellenden zijn van harte welkom om de kerk, het interieur, de kerkhoftuin en de grafkelder te bezichtigen.

Expositie schilderijen van Job Hondius in de Dorpskerk van Ellecom

Tijdens de openstelling vindt in de kerk een expositie plaats van de aquarellen van Job Hondius.
Job had een voorliefde voor tekenen en voor kerken. Hij kon geen (oude) kerk voorbijgaan zonder te kijken of hij naar binnen kon. Maar ook de buitenkant fascineert hem. In de vitrine in deze kerk bevinden zich maquettes van zijn hand. Vele jaren woonde hij naast de Dorpskerk.

Job Hondius, geboren 18 november 1934, was vier jaar oud toen zijn onvergetelijke grootvader, die tot zijn dood 26 jaar bij het gezin inwoonde, door gladheid viel en een gecompliceerde armbreuk opliep. Diezelfde avond bezocht het gezin opa in het ziekenhuis en de kleine jongen keek zijn ogen uit op stangen, katrollen en gewichten. De volgende dag maakte hij de historische tekening met alle ingrediënten erop en eraan, alle katrollen en gewichten waren er.

Zo is het een beetje begonnen. Van toen af heeft hij eindeloos getekend.