ZOOM! in Ellecom

april 18, 2016 in Uncategorized door Gerard van Rijn

zoom festival

ZOOM! Kamermuziekfestival 2016

Van 2 t/m 5 juni 2016 presenteren Stichting ZOOM! en het Ruysdael Kwartet, de tweede editie van het nieuwe kamermuziekfestival ZOOM!. ZOOM! is een jaarlijks terugkerend klassieke-muziekevenement op internationaal topniveau, geprogrammeerd door de musici van het bekende Ruysdael Kwartet. Van donderdag tot en met zondag, geven de musici van het Ruysdael Kwartet samen met hun (internationale) gasten bijzondere kamermuziekconcerten op prachtige locaties in Rheden, Rozendaal en Doesburg.

Naast de bijzondere concerten zijn er ook speciaal voor het festival gemaakte voorstellingen en educatieprogramma’s voor kinderen en scholieren van het voortgezet onderwijs. Ook zijn er concerten in het Dushi Huis voor kinderen die niet bij hun ouders terecht kunnen en in het AZC in Velp.

Voor amateurensembles en studenten van het conservatorium geven de aanwezige internationale topmusici masterclasses. Ten slotte kunt u op de zondagmiddag op de fiets het landschap en de verborgen juweeltjes van de omgeving ontdekken tijdens het fietsrouteconcert, met optredens op acht bijzondere locaties.

Voor het volledige programma zie website: www.zoomfestival.nl

ZOOM! op de Fiets

Zondag 5 juni vanaf 13:00 uur ZOOM op de fiets

Ontdek op de fiets de mooiste plekjes van de Veluwezoom en de mooiste muziek tijdens dit unieke evenement. U kunt kiezen uit drie routes door de prachtige omgeving. In elke route kunt u vier locaties bezoeken waar er op het hele uur korte concertjes gegeven worden door de musici van ZOOM! Desgewenst kunt u ook van de ene route naar een andere route “overstappen”. U kunt zelf dus uw route uitstippelen.

Om 13.00 uur starten de eerste concerten zoals hieronder aangegeven en daarna fietst u naar de volgende locatie. Iedereen komt uiteindelijk bij elkaar om 17.00 uur in de Dorpskerk van Ellecom voor het laatste concert in de fietsroute door musici van Het Gelders Orkest en de soloviolisten Peter Brunt, Emi Ohi Resnick, Joris van Rijn en Nienke van Rijn in een unieke uitvoering van De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi.

Het programma

• Kasteel Rosendael Cascata Strijktrio
  • Kasteel Biljoen Emily Beynon (fluit) en het Ruysdael Trio
  • Vakantiehotel De Valkenberg Merle van der Lijke (harp), Sarah van der Lijke (fluit)
    en Joke Brethouwer (harp)
  • Biologische boerderij „De Wolfskuil” Amstel Saxophone Quartet
  • Petruskerk Piet Cnossen (orgel), Joris van Rijn (viool), Nienke van Rijn (viool)
  • Landgoed Laag-Soeren Osiris Trio

Route 1

1. 13.00 uur Kasteel Rosendael (Roosendaal 1, Rozendaal)
  2. 14.00 uur Kasteel Biljoen (Biljoen 1, Velp)
  3. 15.00 uur Vakantiehotel De Valkenberg (Arnhemsestraatweg 12, Rheden)
  4. 16.00 uur Biologische boerderij „De Wolfskuil” (Landgoed Middachten 7, De Steeg)

Route 2

1. 13.00 uur Kasteel Biljoen (Biljoen 1, Velp)
  2. 14.00 uur Vakantiehotel De Valkenberg (Arnhemsestraatweg 12, Rheden)
  3. 15.00 uur Biologische boerderij „De Wolfskuil” (Landgoed Middachten 7, De Steeg)
  4. 16.00 uur Petruskerk (Kerkweg 2, Spankeren)

Route 3

1. 13.00 uur Landgoed Laag-Soeren (Badhuislaan 15, Laag-Soeren)
  2. 14.00 uur Petruskerk (Kerkweg 2, Spankeren)
  4. 16.00 uur Vakantiehotel De Valkenberg (Arnhemsestraatweg 12, Rheden)

Slotconcert fietsroute

• 17.00 uur Nicolaas- of Dorpskerk van Ellecom, (De Friedhof 6, Ellecom)
    Met musici van Het Gelders Orkest en de soloviolisten Peter Brunt, Emi Ohi Resnick, Joris van Rijn en Nienke van Rijn

Een passe-partout voor ZOOM! op de Fiets kost 25 euro (€ 15,- kind/cjp). De concertjes zijn ook los te bezoeken. Voor vijf euro bent u van harte welkom om een enkel concert te beluisteren. Losse kaartjes zijn alleen te krijgen aan de deur. Een losse kaart voor het slotconcert (voorverkoop en aan de deur) is verkrijgbaar voor € 15,-.

Voor kaartverkoop zie website: www.zoomfestival.nl